11 Dec, 2019
De Padstappers

Woensdag 11 december 2019
WAFELENTOCHT
Jeugdcentrum “De Spiraal”, Zakkaai 29, 9500 Geraardsbergen
Vrije start vanaf 8 tot 15u. Aankomst tot 18u.
Afstanden: 5 - 7 - 8 - 12 – 16 – 20 km.
Gratis vers gebakken wafel
De zomer ligt al een tijdje achter ons en de dagen worden alsmaar korter. Het is de tijd van knusse, gezellige momenten met vrienden bij een dampende kop chocolademelk, een koffietje of iets sterkers en … waarom niet met een heerlijke wafel erbij.
Als je het plaatje al voor je ziet, zak dan af naar De Spiraal aan de voet van de Oudenberg en wandel met ons door het slapende landschap rond de stad of door het gezellige provinciestadje zelf. Onze medewerkers zullen klaar staan om het je naar de zin te maken, iets waar ze zo stilaan heel goed in zijn geworden.
Het parcours is opgebouwd uit drie lussen die alle drie vertrekken uit de startzaal. Dat geeft de deelnemers niet alleen de mogelijkheid om die verschillende afstanden zelf te combineren tot een gewenste afstand van 5,7 km tot …, maar het biedt hen ook de kans de aangeboden gratis versgebakken wafel te nuttigen wanneer het hen best past (voor, tijdens of na de wandeling).
Lus 1 – 6,9 km: Vertrekkend langs de Dender stuurt de parcoursbouwer de wandelaars door een licht golvend landschap van overwegend wei- en akkerland naar Onkerzele. Aan de rand van dit stille Denderdorp bereiken ze na een korte klim de Kapel van de Ommegang. Tijd voor een korte bezinning vooraleer de beklimming van de Noordflank van de Oudenberg aan te vatten. De inspanning wordt beloond met een flinke afdaling door de bovenstad, langs de steile Steenstraat.
Lus 2 – 8,5: Ook op dit traject houden we het niet geheel vlak. De wandelaars overschrijden de hoogte van de Grote Buizemont, om in dalende lijn richting Moerbeke te trekken. Maar tot het dorp raken ze niet, want de parcoursbouwer leidt hen via Schillebeke terug de hoogte van de Kleine Buizemont over. Ze bereiken de stad via de rechteroever van de Dender, zwaaiend naar de wandelaars op lus 3, die aan de andere kant voortstappen naar hetzelfde doel, de startzaal en het einde van de wandeling of het begin van een nieuwe lus.
Lus 3 - 5,7 km: De wandelaars kuieren door de benedenstad richting Overboelare. Ze doorkruisen deze gemeente over onverharde en verharde wegen door een vlak landschap in landelijke rust. De meanderende Dender leidt hen via het jaagpad terug naar de startzaal. Alternatieve routes worden uitgepijld voor kinder- en rolwagens.

wandelen
geraardsbergen
de padstappers

“De Spiraal”, Zakkaai 29, 9500 Geraardsbergen