17 Apr, 2022 to 23 May, 2022
European Cartoon Centre Kruisem

Jubileumtentoonstelling ‘Huis van de cartoon – Thuis van de cartoonist’
en De Belgische kunstgeschiedenis in cartoons
Van 17 april tot 19 juni 2022
elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.
European Cartoon Center René D'Huyvetterstraat 5C
9770 Kruishoutem

Het ECC viert dit jaar feest: de 15de verjaardag van het Europees Cartoon Centrum en de 40ste verjaardag van de Euro-kartoenale Kruishoutem.
In de jubileumtentoonstelling ‘Huis van de cartoon – Thuis van de cartoonist’ vertellen wij de geschiedenis van 40 jaar Euro-kartoenale met cartoons, foto’s, krantenartikels, anekdotes…
Voor de tweede tentoonstelling deden wij beroep op een groepje 15-jarige Kruishoutemnaren, die net als het ECC geboren zijn in 2007. Uit de meer dan 100 tentoonstellingen die we sinds toen in het ECC organiseerden kozen zij een 30-tal cartoons. Zij noemden deze selectie een ‘Wake up Call’, rond thema’s als vrede, milieu, gendergelijkheid…
En een derde tentoonstelling toont nog een aantal tekeningen van Belgische cartoonisten die in die jaren onze huiscartoonisten waren.
Je kan deze jubileumtentoonstellingen komen bezoeken in het ECC van 17 april tot 19 juni, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

Het Europees Cartoon Centrum heeft een nieuwe tentoonstelling ‘Cartoons from Belgium’ samengesteld met cartoons van Belgische cartoonisten, versie 2022! Het thema dit jaar is ‘De Belgische kunstgeschiedenis in cartoons’.
34 Belgische cartoonisten bezorgden ons hun werken. Gezien de tentoonstelling vooral in het buitenland te zien zal zijn hebben we een internationale jury gevraagd om 50 werken te kiezen die ze graag aan de museummuren zien hangen. De juryleden waren: Marlene Pohle (Argentinië), Fawzy Morsy (Egypte), Jitet Koestana (Indonesië), Ivailo Tsvetkov (Bulgarije), Leila Alaiy (Iran) en Marco D’Agostino (Italië).
De tentoonstelling is een promotie voor de Belgische cartoon in het buitenland. De vorige edities van ‘Cartoons from Belgium’ waren onder andere te zien in Argentinië, Egypte, Rusland, Italië, Turkije, Polen, Estland, Frankrijk…
Vooraleer deze promotiecampagne op te starten willen we de cartoons ook eerst tonen in het ECC. Je kan de tentoonstelling bezoeken van 17 april tot 19 juni, elke zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

tentoonstellingen
kruisem
wandelen

European Cartoon Center
René D'Huyvetterstraat 5C
9770 Kruishoutem