27 Jun, 2021 to 12 Sep, 2021
European Cartoon Center

Tentoonstellingen - Elena Ospina (Colombia)
Tentoonstellingen - Lise Vanlerberghe
Van 27 juni tot 12 september 2021
Tentoonstellingen - Cartoonwandeltocht 'Caféhumor'
Van 27 juni tot 31 augustus 2021
https://www.ecc-kruishoutem.be/tentoonstellingen/cartoonwandeltocht-cafe...

Openingsuren
Elke zondag van 10-12 en van 14-17 uur kan je als individuele bezoeker in het ECC terecht.
Tijdens de corona-pandemie kan dit enkel op afspraak (info@ecc-kruishoutem.be of 0495/76.38.74).
Meer info vind je op www.ecc-kruishoutem.be/coronamaatregelen.

Elena Ospina (Colombia) werd geboren in 1963 en is naast cartooniste ook illustrator en schilder. Ze begon haar loopbaan als perscartoonist bij de krant El Espectador en al snel volgden ontelbare opdrachten in Europa en Zuid-Afrika. Het Peruviaanse tijdschrift ‘Artefacto’ riep haar uit tot de meest veelzijdige kunstenaar van Latijns Amerika.
Elena maakte, als enige vrouw, in de jaren 80 deel uit van de beroemde groep kunstenaars, cultuurmanagers en cartoononderzoekers ‘El Cartel de Humor’. Ze nam ook deel aan de rondreizende tentoonstelling "Creative Women and the Art of Caricature" met cartoons van 43 vrouwen uit 22 landen.
Ze won meer dan 50 internationale prijzen in cartoonwedstrijden

Lise werd in Izegem geboren in het wonderlijke jaar 1985. Vanaf het ogenblik dat ze kon schrijven hield ze notitieboekjes bij. Ze gaf als 10-jarige samen met een vriendin De oude roddelkrant voor jongeren uit, die vol stond met onzin en echt gebeurde nieuwsfeiten. Ze maakte radio journaals met een cassetterecorder, ze ontwierp een huisgazet die werd doorgefaxt naar familieleden die in Bachten de Kupe woonden. Soit, de kiem werd al vroeg gelegd voor de studies die ze aan het KASK in Gent zou aanvatten. In 2007 behaalde ze er haar master in de Audiovisuele Kunsten optie Animatiefilm.

tentoonstellingen
ECC
kruisem

European Cartoon Center
René D'Huyvetterstraat 5C
9770 Kruishoutem