25 Oct, 2020
Natuurpunt Herzele

Tweede Paddenstoelenwandeling
Zo 25 oktober 2020
van 9.30 tot 12 uur
Kerkplein Sint-Antelinks Huigeveldstraat zn, 9550 Sint-Antelinks (Herzele)
Gratis
info@natuurpuntherzele.be
Herfst is genieten van kleuren én geuren; denk maar aan de geur van een prachtig herfstbos na een regenbui. Herfst betekent ook paddenstoelen, en ook die staan garant voor een waaier aan geuren. Niet elke zwam ruikt naar champignons. Amandel, bubblegum, frituurolie, anijs of kokos: je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een paddenstoel die ernaar ruikt.
We besteden aandacht aan de verschillende soorten en gaan ook dieper in op de standplaats, samenleven met andere organismen (bomen) en de manier waarop men ze kan herkennen. Verder is het niet alleen kijken, maar ook betasten, proeven en ruiken. Ook volksgeloof en legendes komen aan bod.
En weet je absoluut niets af van paddenstoelen, geen probleem. We brengen je een paar basisbegrippen bij, en met een zoekkaart en een paar foto's, leren we je hoe de meeste groepen van paddenstoelen kunnen gedetermineerd worden.

Iedereen is welkom. De wandeling is gratis. Inschrijving verplicht. Max. 50 personen verdeeld over twee groepen. info@natuurpuntherzele.be

Gidsen zijn Frederik Dierickx en Patrick Rouckhout.

wandelen
cursussen
natuurpunt
Herzele

Kerkplein Sint-Antelinks Huigeveldstraat zn, 9550 Sint-Antelinks (Herzele)